סדנה לזוגות בשיטת מעגל הקשבה נרטיבי ותקשורת מקרבת

מעגל הקשבה דיאדי כדרך חיים זוגית

בשילוב תקשורת מקרבת

אמנות ההקשבה בזוגיות

סדנה לזוגות בשיטת מעגל הקשבה ותקשורת מקרבת 

במרכז אוריאל באלוני אבא 

אתם מוזמנים להקדיש זמן לטיפוח הזוגיות

וללמוד כלים לתקשורת זוגית היוצרת קירבה,

הבנה וניהול קונפליקטים.

דמיינו לעצמכם עולם בו אתם מדברים בכנות עם בן זוגכם והוא מקשיב לכם באופן מלא ללא ביקורת בכבוד ובהבנה, איזו הרגשה הייתם חווים?

סדרת הסדנאות לזוגות בשיטת מעגל הקשבה ותקשורת מקרבת יאפשרו לכם לרכוש כלים לתקשורת בריאה בזוגיות ובמשפחה לפתח את ההקשבה וההבנה ביניכם ולהביא התחדשות ואינטימיות לזוגיות.

מהו מעגל הקשבה דיאדי-זוגי? (dyadic council)

מעגל הקשבה דיאדי עוסק ביצירת מרחב מקודש באמצעות דיבור והקשבה מהלב ומאפשר טרנספורמציה במערכות היחסים.

בעזרת כמה כוונות בסיסיות של דיבור והקשבה, עוזרת השיטה להיכנס למצב של הקשבה עמוקה ונוכחות מלאה, והשעיית תגובתיות, שיפוט וביקורת.
בנוסף חווים הן המקשיב והן המדבר תחושה עמוקה של "ניראות" וקשר הנוצר מעבר לדעות האישיות.
תרגול של מעגל הקשבה דיאדי עוזר ליצירת אינטימיות רגשית הנוצרת כאשר מחשבות ורגשות מכל סוג שהוא יכולות לבוא לביטוי במרחב המקבל פגיעות.(vulnerability)

התרגול של מעגל דיאדי פותח לראשונה על ידי ג'ק צימרמן וג'אקלין מקנדלס והוביל להתעוררות "התודעה של השלישי" – נוכחותו וקולו של הקשר עצמו.
זיהוי וטיפוח נוכחות "השלישי" הפך להיות לימוד ותרגול אינטגרלי של זוגות המעוניינים להעמיק את הקשר האינטימי שלהם, כך שמערכת היחסים שלהם יחוו במלואו נתיב רוחני.

האמת העמוקה המתעוררת במעגל הדיאדי מטפחת מיומנויות ליצירת תמיכה הדדית וקשרים מתגמלים מבחינה רגשית בין בני זוג. 
המוכנות להיות פגיע שומרת את הזוגיות חיה, ומאפשרת לזוגות להתפתח ביחד תוך כדי העמקת אהבה ואינטימיות.

סדנה לזוגות בשיטת מעגל הקשבה ותקשורת מקרבת
אימון זוגי בהקשבה

מה תקבלו בסדנת זוגות של תקשורות מקרבת?

  • תקבלו כלים מעשיים לתרגול השיטה במערכות היחסים שלכם כלומר העמקת ההבנה, אמפתיה, סבלנות ומודעות זה כלפי זה.
  • יסודות בשיטת תקשורת מקרבת
  • תלמדו להקשיב באופן עמוק לקולו של "השלישי" שלכם- קולה של מערכת היחסים הגבוהה המחברת אתכם זו לזה!
  • תחוו את עצמתו של "מעגל מגדרי" – נשים-גברים- להבנה טובה יותר של הארכיטיפים הזכריים והנקביים בכולנו.
  • תלמדו ותתרגלו, לבד וגם בקבוצה, את שלבי המעגל הזוגי כך שתוכלו ליישמו בחייכם על בסיס קבוע – גם בזמן מחלוקות ועימותים.
  • תקבלו כלים פרקטיים להטמעת השיטה במשפחה כולה
תקשורת מקרבת
סדנה לזוגות בשיטת מעגל הקשבה ותקשורת מקרבת
סדנה לזוגות בשיטת מעגל הקשבה ותקשורת מקרבת
גוף הכאב בזוגיות

בלב כל מערכת יחסים זוגית טמון פוטנציאל עצום לאהבה, קרבה ואושר. אך לעיתים קרובות, זוגות מוצאים את עצמם לכודים במעגל של כאב, התרחקות וחוסר הבנה. הסיבה לכך נעוצה לרוב בתקשורת לקויה ובדפוסים שליליים שהשתרשו לאורך זמן.
המושג "גוף הכאב", שטבע אקהרט טולה, מתאר את הצטברות הכאב הרגשי לאורך חיינו. בזוגיות, גוף הכאב מתעורר בעיקר ברגעי קונפליקט, כשאנו חשים פגועים, לא מובנים או דחויים. הוא מזין את עצמו מהכאב הנוכחי ומזיכרונות של פגיעות קודמות, יוצר מעגל קסמים של תגובות הגנתיות והתקפיות.
התרחקות רגשית
כשהתקשורת נעשית כואבת מדי, זוגות רבים בוחרים בהתרחקות כמנגנון הגנה. זו יכולה להיות התרחקות פיזית – הימנעות משהייה משותפת, או רגשית – סגירות וחוסר שיתוף. ההתרחקות אמנם מגנה מפני כאב מיידי, אך היא גם מונעת קרבה, אינטימיות וצמיחה משותפת.
הכאב שבחוסר תקשורת
חוסר תקשורת יוצר תחושות של בדידות בתוך הקשר, חוסר הבנה הדדי, ותסכול עמוק. זוגות שאינם מתקשרים באופן פתוח ואמפתי מאבדים את היכולת להבין זה את זה, לתמוך זה בזה, ולצמוח יחד. זה יכול להוביל לתחושות של ניכור, חוסר ערך, ואף דיכאון.
שילוב שיטות "מעגל הקשבה דיאדי" – diadic council + "תקשורת מקרבת" – NVC יכול לעזור ביצירת מרחב בטוח: מעגל הקשבה מספק מסגרת מוגנת בה כל אחד מבני הזוג יכול לבטא את רגשותיו ללא חשש משיפוט או התקפה. זה מאפשר פתיחות וכנות שהן הבסיס לריפוי.
הקשבה עמוקה: בני הזוג לומדים להקשיב זה לזה ברמה עמוקה, מעבר למילים. זה מאפשר הבנה אמיתית של הצרכים והרגשות של בן/בת הזוג, ומפחית את הסיכוי לאי-הבנות.
ביטוי רגשי בריא: התקשורת המקרבת מלמדת כיצד לבטא רגשות וצרכים באופן שאינו תוקפני או מאשים. זה מאפשר שיחה פתוחה גם על נושאים טעונים.
זיהוי ופירוק דפוסים שליליים: הזוגות לומדים לזהות את הדפוסים השליליים שלהם ואת ה"טריגרים" שמפעילים את גוף הכאב. הם מפתחים מודעות לתגובות האוטומטיות שלהם ולומדים לבחור תגובות בריאות יותר.
בניית אמפתיה: דרך תרגילים מובנים, בני הזוג מפתחים אמפתיה עמוקה זה לזה. הם לומדים לראות מעבר להתנהגות החיצונית ולהבין את הכאב והצרכים שמאחוריה.
חיבור מחדש: התהליך מאפשר לזוגות להתחבר מחדש ברמה רגשית עמוקה. הם לומדים לתמוך זה בזה, לחגוג את ההבדלים ביניהם, ולבנות אינטימיות אמיתית.
פתרון קונפליקטים: הזוגות רוכשים כלים לניהול קונפליקטים באופן בונה. במקום להיכנס למאבקי כוח, הם לומדים לחפש פתרונות שמכבדים את הצרכים של שני הצדדים.
ריפוי גוף הכאב: דרך שיתוף, הקשבה ואמפתיה, הזוגות מתחילים לרפא את גוף הכאב שלהם. הם לומדים לזהות את הפצעים הישנים ולהתמודד איתם בדרך בריאה.
המסע לתקשורת בריאה ומקרבת אינו תמיד קל, אך הוא מציע הזדמנות לריפוי עמוק ולצמיחה משותפת. מעגלי ההקשבה והתקשורת המקרבת מספקים את הכלים והמסגרת לזוגות לבנות מחדש את הקשר שלהם על בסיס של הבנה, אמפתיה ואהבה אמיתית. זוהי הזמנה לחוות את העומק והעושר שיחסים אינטימיים יכולים להציע, ולגלות מחדש את השמחה והמשמעות שבקשר זוגי אמיתי.

זוגות מספרים על התהליך שעברו בסדנת מעגל הקשבה ותקשורת מקרבת

"זאת המתנה הכי יקרה שנתנו לעצמנו, למדנו על עצמנו דרך המפגש עם זוגות נוספים והתוצאה היא שהזוגיות שלנו הולכת ומשתפרת בכל התחומים". נוריתא ועמרם

"עירן ונורית עזרו לנו למצוא דרך חדשה להגיע אחד אל השני  ומעגל ההקשבה ותקשורת מקרבת הוסיף מימד של תחייה מחודשת במערכת היחסים שלנו. ממליצים בחום על רכישת הכלי, שנעשה באווירה בטוחה, מכילה ובעיקר כזו שמובילה לעבודה עצמאית של הזוג". אורה ושלמה     

עירן ונוריה מנחי הקורס מספרים:
"בכל פעם שאנו מקיימים מעגל הקשבה זוגי, אם זה בעקבות קונפליקט שיש לנו, רצון להביא בהירות לנושא שמעסיק אותנו, או פשוט לשתף ולהקשיב אחד לשני, אנו מופתעים לגלות עד כמה המעגל הזוגי מעמיק את הקשר האינטימי בנינו, מאפשר לנו לסלוח, להבין ולקבל אחד את השני ולהיפגש מהמקום של הלב.

 

תאריכים ועלות

קבוצה אינטימית -מס מקומות מוגבל  – הקדימו להירשם! 

להרשמה ותשלום
סדנאות זוגיות למילואימניקים במימון המדינה- עד 1500 ש״ח!!
 
על נוריה ועירן

אנו בני זוג, הורים לארבעה ילדים, מחלוצי שיטת מעגל הקשבה בארץ, היזמים והבעלים של מרכז אוריאל'בעלי הסמכה בין לאומית כמאמני מנחי מעגלי הקשבה מוסמכים (trainers) מטעם California Center for Council Training בארה"ב., בעלי ניסיון רב בעבודה עם זוגות ומשפחות.

נוריה ועירן הלוי מרכז אוריאל
הרחבה על תקשורת מקרבת

תקשורת לא-אלימה (Non-Violent Communication)
שפה שפותחה על ידי ד"ר מרשל רוזנברג האמריקאי בשנות ה-60. בישראל נהוג לקרוא לה גם "תקשורת מקרבת" .
תקשורת מקרבת (תק"מ) היא גישה לחיים, שפה שעוזרת לנו להתחבר לרגשות ולצרכים של עצמנו ושל האחרות/ים סביבנו ולתקשר איתן/ם מתוך החיבור הנ"ל ולא מתוך שיפוטים, פחד וריחוק.

ישנן כמה הנחות יסוד שעומדות בבסיס הגישה המקרבת:

1. מאחורי כל התנהגות אנושית, ישנם צרכים אנושיים, שהתמלאו או שלא התמלאו, אשר מניעים את האדם/אישה לפעולה הנ"ל. ביומיום, יש לנו נטייה לתת הרבה יחס ודגש לפעולות שהאנשים סביבנו נוקטים בהן – מה הם עשו, אמרו, וכולי. החשיבה המקרבת עוזרת לנו לראות את הצרכים והרגשות שמתחבאים מאחורי ההתנהגות הזו  אסטרטגיה למילוי צרכים.

2. הצרכים של כל בני ובנות האדם שווים בחשיבותם – זהו עיקרון מאוד חשוב, בעיקר במשפחות עם ילדים. במשפחות מסוימות יש נטייה לשים את הצרכים שלנו ההורים מעל לצרכי הילדים – כי אנחנו "המבוגרות/ים" ואנחנו "המחליטות/ים" במשפחות אחרות המצב הוא הפוך – מרוב התחשבות בצרכי הילדים, קיים ביטול-עצמי של ההורים והתעלמות מצרכיהם. כמובן שבשני המקרים נוצר תסכול רב שמתפרץ לרוב החוצה בצורה של התפרצויות זעם,  בכי, דיכאון ועוד. כאשר מפנימים את העיקרון לעיל, שכל הצרכים שווים בחשיבותם, מתחיל להיווצר איזון מדויק יותר בינינו לבין האחרים סביבנו, תוך ניסיון להקשיב ולהבין את הצרכים של כולן/ם, גם אם ברור שלא תמיד כל הצרכים ימולאו.

3. הצרכים הם אוניברסאליים – צרכים אנושיים הם אוניברסאליים ומשותפים לכל בני ובנות האדם באשר הן/ם ללא הבדל דת, לאום, גזע, גיל ומין. כמובן שלכל אחת יש סדר עדיפויות שונה וצרכים שיותר חשובים לה ופחות חשובים לה בתוך מכלול הצרכים.

4. אלימות היא תגובה טראגית לצרכים שלא נענו. המשמעות העמוקה של העיקרון הזה היא שאין דבר כזה "אנשים רעים/טיפשים/נבזיים" וכולי. יש רק אנשים עם צרכים לא ממולאים שקוראים קריאה טראגית לאהבה. הקריאה היא "טראגית" כי ככל שהם קוראים את הקריאה באופן האלים, יש פחות סיכוי שמי שעומד מולם ייעתר לבקשתם, ולכן יש פחות סיכוי שהצרכים הללו אכן יתמלאו.

5. הקונפליקט הוא הזדמנות – לכולנו יש קונפליקטים בחיים: קונפליקטים פנימיים, קונפליקטים ברמה הבינאישית (משפחה, חברים), ברמה החברתית (בעבודה, בקהילה) וברמה הקולקטיבית (במדינה, בעולם). רבים מאיתנו נוטים לברוח מקונפליקטים, להתנגד להם או להתעלם מהם ולקוות שהם יעלמו. התק"מ מציעה לנו שינוי גישה טוטאלי כלפי הקונפליקטים: לראות בהם הזדמנות לצמיחה, לשינוי, להעמקת הקשר עם האחר/ת, לחיבור וקרבה.

6. חיבור לפני פתרונות – בתקשורת המקרבת הדגש הוא על יצירת חיבור אנושי מלב-אל-לב עם האחר/ת לפני מציאת הפתרונות. ההנחה היא שברגע שנוצר החיבור האותנטי, הרצון הטוב והפתרונות יגיעו מאליהם והיצירתיות האנושית תפרח ותייצר פתרונות שלא היינו חולמות עליהם (מניסיוני זה באמת קורה – כשנוצר חיבור אמיתי, קורים ניסים גדולים ופתרונות פשוט עולים מעצמם).

 כתבה אפרת וולפסון.

לפרטים נוספים והרשמה נשמח לראותכם איתנו 
נורית ועירן הלוי 054-2600869  / 077-5252742

ניתן גם להגיע לטיפול זוגי בנפרד ולרכוש את הכלי של מעגל הקשבה ותקשורת מקרבת כדרך חיים זוגית ליצירת תקשורת בריאה!